lauantai 2. helmikuuta 2013

Korut tekevät hyvää

Arki voi joskus olla niin harmaata ja ankeaa, ettei edes sana "harmaa" riitä sitä kuvaamaan. Itselleni käy usein niin, että suuretkin ongelmat saattavat muuttua mielessä paljon siedettävimmiksi, jos löytää harmauden keskelle piristystä pienistä asioista.


Korut ja asusteet ovat hyvä esimerkki sellaisista asioista, jotka piristävät yllättävän paljon. Itse olen monta kertaa huomannut korujen hyvää tekevän vaikutuksen. Esimerkiksi eilen tulin muutto- ja arkikiireideni keskellä iloiseksi, kun sain kehuja uusista korvakoruistani. Tänään aion puolestaan rentoutua omistamalla koko lauantai-illan korulaatikoiden läpikäymiselle ja purkamiselle. Kauniiden asioiden asettelu kaappiin, naulakoihin ja rasioihin on niin paljon inspiroivampaa ja terapeuttisempaa kuin esimerkiksi toimimattoman internet-yhteyden stressaaminen tai uusien kalusteiden epätoivoiset kokoamisyritykset.

Aina ei tarvitse keskittyä koviin arvoihin, tehokkuuteen tai suorittamiseen. Joskus on todella hyvä keskittyä siihen, mistä tulee itselle vaivattomasti hyvä mieli ilman, että tarvitsisi ponnistella monta viikkoa hyvän mielen saavuttamiseksi. Uusi rannekoru, erilainen arkikampaus tai ihan vain ystävän kehu onnistuneesta asuvalinnasta ovat asioita, joista voi saada kasvoilleen kestohymyn koko loppupäiväksi, vaikka mielessä olisi aamulla pyörinyt vain negatiivisia ja masentavia ajatuksia.

Korut tekevät siis hyvää, ja myös Glitter haluaa levittää hyvää mieltä arjen keskelle. Kävin viime keskiviikkona keräämässä Forumin myymälästä ison kassillisen koruja, asusteita ja hiustuotteita, jotka Glitter lahjoittaa Hope, Yhdessä & Yhteisesti ry:lle.


Hopen
tavoite on antaa vähävaraisille ja erilaisia kriisejä kohdanneille perheille konkreettista helpotusta arjen haasteiden keskelle. Hope jakaa esimerkiksi huostaanotetuille lapsille erilaisia lahjoituksia, eli "ilon pilkahduksia ja uskoa elämään". Hyväntekeväisyysjärjestön pääpaino on saatujen lahjoitusten kierrättämisessä niille, jotka tarvitsevat kipeästi piristystä arkeen. Monet vähävaraiset ja kriisin kohdanneet perheet ovat saaneet apua hyväntekeväisyysjärjestön kautta.


Auttaa voi monella eri tavalla, ja myös Glitter haluaa auttaa omalla tavallaan arjen vaikeuksien ja kriisien kanssa kamppailevia lapsia ja lapsiperheitä.

Näihin tunnelmiin ja näihin kuviin... Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! Muistakaa nauttia pienistä (ja tietenkin myös kauniista) asioista!

<3:llä Hanski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti