tiistai 26. helmikuuta 2013

Liioittelu sallittu - Betsey Johnsonin luvalla

Juttelin viime perjantaina aivan ihanan asiakkaan kanssa persoonallisesta tyylistä, tyylitajusta sekä erityisesti yli- ja alipukeutumisen problematiikasta. Asiakkaalla oli päässään valtava pitsirusetti, jonka hän oli itse tehnyt vanhoista verhoista, ja siitä rusetista koko keskustelu alunperin lähtikin. Tulimme melko pian yhdessä siihen johtopäätökseen, että yleensä on aina parempi pukeutua yli kuin ali.

Joskus on myös niitä ”less is more” -päiviä tai -kausia, jolloin vain yksi sormus riittää viimeistelemään koko asukokonaisuuden, mutta toisinaan ihmsisruumiin raajat loppuvat totaalisesti kesken, sillä haluaisi laittaa päälle ainakin yhtä paljon rannekoruja kuin joulupukilla on valkoisia partakarvoja.

Tämän ylipukeutumiskeskustelun jälkeen mieleeni tuli eräs muotisuunnittelija, joka inspiroi minua erittäin paljon muutama vuosi sitten. Hän on Betsey Johnson. Minulla oli menossa tuolloin ennen 2010-lukua todellinen ”more is more” -kausi, jolloin halusin liioitella erityisesti joko korujen koolla tai vastaavasti määrällä. Työkaveri sanoi Tukholma-asuinaikani varmasti karistaneen ylipukeutumisen halua vielä entisestään, mikä on varmasti sekin osaltaan totta. Tukholmassa on aina parempi olla "lagom" kuin "lite över".


Betsey Johnson, kuva: CEOWORLD Magazine

Betsey Johnsonin tyyliin on aina kuulunut liioittelu ja leikkimielisyys. Mieluummin yli kuin ali. Rintasyövästä selviytynyt rautamimmi on ollut mukana muotimaailman kuvioissa jo 1960-luvulta lähtien, mutta itse löysin hänet vasta 2000-luvulla.

BJ tunnetaan muun muassa siitä, että hän on tehnyt kärrynpyörän muotinäytöksensä lopussa. Huumori ja leikki näkyvät myös tietenkin hänen koruissaan. Joka päivä ei ehkä ole BJ-päivä, sillä tyttömäinen, muovinen, kimalteleva, useimmiten pinkki ja erittäin kitch tyyli vaatii tietyn mielentilan.

Glitteristä löytyy tällä hetkellä todella paljon BJ-henkisiä koruja, joista oli itse asiassa melko vaikeakin valita parhaat tähän juttuun esiteltäviksi.


Isot ja näyttävät sormukset ovat yksi BJ:n tunnusmerkeistä, joista Glitterin ylikokoinen ja kimalteleva pöllösormus toimii erittäin hyvänä esimerkkinä. Kaulakorujen riipukset ovat useimmiten joko kimaltelevia strassisydämiä, paljetteja tai hauskoja tekstejä täynnä. Tyttömäisyys ja naisellisuus korustuvat erityisesti kaulakoruissa.


Valitsin rannekorut siten, että ne edustavat pikemminkin ehkä sitä BJ:n hillitympää puolta, eli niissä ei ole kaikista värikkäimpiä ja isoimpia kiviä. Strassirannekoru, kullanväriset renkaat ja pelkistetty rannekoru sopivatkin erittäin hyvin yhteen ilman, että tulisi ääretön kimalluksen ähky. Itse asiassa ajattelin, että juuri rannekorujen suhteen voisin taas itsekin alkaa liioitella, kuten joskus muinoin. Iso kasa killuttimia käteen ja menoksi.

Rannekellojen luova käyttö on yksi asia, jonka BJ osaa mielestäni hyvin. Jopa hieman sporttisemmankin malliset rannekellot sopivat hyvin naisellisten rannekorujen seuraksi, kunhan niiden määrä on kohdillaan. Rumakin rannekello kaunistuu, kun sen hukuttaa kauniiden rannekorujen sekaan.


Loppuun on pakko laittaa vielä varjokuva. Tein pupunkorvat seinälle iPhonen kuorella. Miltei samanlaisen kännykkäkuoren voi bongata muuten myös BJ:n omista muotikuvista (kuvakaappaus BJ:n nettisivuilta alla).


Aurinkoista helmikuun loppua! Nyt vain auringon, Betsey Johnsonin ja Glitterin koru-uutuuksien innoittamana ylipukeutumaan kevään kunniaksi.

<3:llä Hanski

ps. Yhdessä kuvassa esiintyvä malli, Herra Flamingo, on muuten lainattu jääkaapin vierestä seisomasta. Hän sopi mielestäni paremmin esittelemään kaunista korusettiä kuin oma kalpea käteni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti