keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Neonvärit vaalealla iholla - uhka vai mahdollisuus?

Minun oli tarkoitus kirjoittaa teille tänään strassikoruista, mutta olen niiiiin ihastunut että en pysty keskittymään mihinkään muuhun kuin ihastukseeni. Hihittelen kuin pieni tyttö, keskittyminen herpaantuu ja lallattelen itsekseni.

Olen nimittäin mennyt ihastumaan oikein kunnolla neonväreihin.

Vaaleilla suomalaisilla eivät hehkuvat neonvärit toimi ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi etelämmässä missä ihmiset eivät maastoudu ihonsa puolesta lumihankeen. Neonvärit tulevat kuitenkin aina joka vuosi myös meille pohjolaan, riittää kun silmäilee esimerkiksi vaatekauppojen tarjontaa. Glitterin myymälöihin ovat neonvärit saapuneet mm. huivien, korujen sekä hiusjuttujen muodossa.

Mutta voivatko nämä 80-luvun neonvärit näyttää meidän kalpeiden suomalaisten päällä hyvältä?

Tämä kalkkilaivan kapteeni vastaa ruorinsa takaa että tottakai voi. 


Neonvärejä voi mielestäni käyttää kahdella tapaa. Joko vetämällä kunnolla yli tai sitten pysymällä hillityllä ja selkeällä linjalla.

Tykkään itse enemmän jälkimmäisestä tavasta ja kevään hehkuvat trendisävyt istuvat saumattomasti yhteen esimerkiksi tummien vaatteiden kanssa. Koko olemuksesta tulee heti paljon pirteämpi kun mustan kaveriksi valitsee yhden -tai jopa kaksi- tehoväriä. Viimeinen silaus tehdään tietysti koruilla: hopeakorut raikastavat ja sitovat yhteen tummat vaatteet sekä räikeän tahovärin muodostaen tyylikkään kokonaisuuden.Tänään minulla oli tehokas etätyöpäivä, eli käytännössä juoksin pää kolmantena jalkana paikasta toiseen tietokone kainalossa. Tehokkaan päivän tehoväriksi valitsin yhden ikuisen suosikkivärini eli oranssin. Saan väreistä lisää energiaa, oli olo tai ulkona vallitseva sää miten harmaa tahansa. Kirkkaat kynnet herättävät myös huomiota, tänäänkin jo neljä tuntematonta ihmistä ehti niitä ohimennen kehaisemaan :).


Minulle päivän meikki kuuluu aina yhteen asun kanssa, niin esittelen myös sen teille.

Meikin pääpainon ollessa tänään huulissa tein silmien yläluomille pelkästään selkeän ja vahvan rajauksen. Voimakas musta rajaus on monesti turhan kova vaaleaa ihoa vasten, ja käytinkin siksi mustan sijaan nestemäisenä rajauksena metallihohtoista harmaata. Lopputulos on värinsä puolesta lähes sama, mutta ei läheskään niin kova kuin mitä mustalla eyelinerilla olisi tullut.

Meikatessa kannattaa keskittyä pitämään pääpaino joko silmissä tai huulissa. Mikäli silmämeikki on voimakas ja näyttävä, kannattaa hillitä itseään huulimeikkiä tehdessä ja sama toisinpäin. Tykkään käyttää silmämeikeissä paljon värejä, mutta tähän lookiin koko luomen vetäisy oranssilla luomivärillä olisi ollut liikaa. Oranssi silmärajaus olisi toiminut mikäli olisin tehnyt simppelin huulimeikin, mutta se ei ollut tänään suunnitelmissani ;).Meikkasin huuleni kahdella eri sävyllä: alahuulen persikkaisella oranssilla ja ylähuulen vadelmaisella pinkillä. Jotta huulimeikin väri tulisi paremmin esille, suosittelen pohjustamaan huulet esimerkiksi meikkivoiteella. Tämä auttaa myös huulimeikkiä pysymään paremmin. Tällä simppelillä huulimeikillä erottuu varmasti massasta :).

Kaksiväriset huulimeikit nähtiin jo viime vuonna suuren maailman meikkitrendeissä, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Tänä vuonna laitetaan uuniin pökköä lisää ja kaksiväristen huulimeikkien lisäksi sävyt nähdään nyt myös liukuvärjättyinä. Suomessa liukuvärjätään hiuksia ja vaatteita jo nyt ahkerammin kuin koskaan ikinä, niin ehkäpä jotkut uskaltautuvat kokeilemaan liukuvärjäyskikkaa tänä vuonna myös huulimeikeissä :)?

Suomessa ollaan todella arkoja meikkaajia, etenkin kun on kyse värien käytöstä. Pohjoinen värityksemme asettaa toki omat rajoituksensa, mutta minä sanon niille(kin) asioille höpöhöpöhöö ja vedän luomeni limenvihreällä jos siltä vähänkin tuntuu :). Kokeilkaa tekin rohkeasti uusia juttuja meikatessa!

(Väriä silmäluomissa kammoksuvat nou hätä! Tänä vuonna meikeissä on trendikästä myös kaikki hillityt ruskean sävyt ja meikin pitäminen todella selkeänä ja minimaalisena [lue androgyynimäinen]. Myös tuttuja savuisen utuisia silmiä tulemme myös näkemään)


Herkkä pitsijakku sai tukea piikkikoruilta jadajadajadajaaa JA asiaan eli OIJOIJOI (tätä hehkutushetkeä olen odottanut!) katsokaapas tätä Glitterin Raw Black -mallistoon juuri nyt tullutta piikkiniiteillä koristettua kirjekuorilaukkua!

Minun oli ihan pakko ostaa tämä heti kun näin sen meidän uutuustuotteita sisältäneessä pahvilaatikossa. Sopii juuri tämmöiselle mustalle niittiturjakkeelle kuka haluaa aina välillä näyttää asialliselta mutta olla silti myös tyylilleen uskollinen ;). Niittikirjekuorilaukun mukana tulee myös ketju, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.


Minun piti tosiaan kirjoittaa teille tänään strasseista, eli en ihan kamalasti blogikollegoitani huijannut enhän ^-^?Raw Black -mallistoon saapuivat nimittäin ihanan piikkikirjekuorilaukun lisäksi myös piikkistrassikorvikset! Nämä löytyvät myös kultaisena.

Millähän neonsävyllä kuorruttaisin itseni huomenna? Hmmmmm. 

<3:llä Tracy

1 kommentti: