keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Intiaani-inspiraatio: Colors Of The Wind


Olen syntynyt ja asunut yli 20 vuotta järvien ja metsien keskellä, pidän lähes kaikista eläimistä, syksy on lempivuodenaikani ja pidän luonnossa liikkumisesta.

Luonto on ollut aina vahvasti elämässäni läsnä, josta päästäänkin aasinsiltaa pitkin rakastamieni Disneyn klassikkopiirrettyjen pariin. Pocahontas on yksi suosikkipiirrettyjäni ja minulla oli pienenä Pocahontas-barbi ja osallistuin Aku Ankan lukijoiden piirrustuskilpailuun Pocahontas + Meeko -kuvalla (mikä oli oikeasti tosi hieno!).

...Kuva ei päässyt kuitenkaan koskaan lehteen asti, buuu!


Kyseisen Disneyklassikon luonnonläheisyys, metsässä vierellä kirmaavat nelijalkaiset ja ah niin raastavan ihana mutta mahdoton rakkaustarina eeppisineen loppuineen ihastutti lapsena ja nyt vielä syvällisemmin aikuisena. Elokuvan Original Soundtrack on yksi parhaimmista Disneyn OST:sta mitä tiedän ja se soi minulla tälläkin hetkellä taustamusiikkina.

Lempikappaleitani kyseisestä leffasta ja soundtracilta ovat tämä ja tämä , mutta loppukohtaus missä Pocahontas juoksee rannalta metsää ylös kalliolle jättämään hyvästit tämän biisin soidessa taustalla vetää pisimmän korren <3.
 

Erään työpäivän aamuna minulla oli päivän asussa aina koruja myöten pieni tuulahdus intiaaniheimoista.Oikeaan käteen sekoittelin ja yhdistin keskenään pronssisia- ja puisia rannerenkaita.

Vasempaan ranteeseen halusin jotain näyttävää mutta en roikkuvaa. Glitterin Bohemian - korumallistosta löytyy monikäyttöinen koru (voi käyttää myös hiuspantana, kaulakoruja, kaulapantana jne) jonka lasikiven ihastuttava väri sopi teemaani täydellisesti ja se muuttikin muotonsa tänään rannekoruksi.


Kynsissäni on turkoosia, ja halusin sitä sävyä löytyvän myös jostakin korusta. Monikäyttöisiä koruja löytyi myös turkoosina ja nakkasin yhden sellaisen hiuspannaksi hiuksiini sulkahiuspannan kaveriksi.
Heimokynnet saivat inspiraation Native American Art -kirjasta.


Eri intiaaniheimoilla on omia sanaparseja, ja poimin niistä kolme joita ihmiset voisivat soveltaa myös omassa arkielämässään ja joista yritän pitää itsekin kiinni mahdollisimman tiukasti :).

"Jos vihastut, olet jo hävinnyt taistelun"
"Kuuntele, muuten kielesi tekee sinut kuuroksi
"Ole varovainen kun puhut. Sanoillasi luot maailman ympärillesi"

<3:llä Tracy

1 kommentti:

  1. aivan ihana lookki!! oon ite kanssa vannoutunut pocahontas- ja inkkarifani, ne on vaan NIIN ihania. tää iski täysillä! :)

    VastaaPoista