lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hiusmörkö nimeltä Multitool

Niinkuin otsikkokin kertoo kyseinen hiusvekotin on ollut meidän keskuudessamme aina mysteeri numero 1 eli hiusmörkö, ei kuitenkaan enää kovin kauaa. Nykyään se kulkee nimellä läpsyheijastin, kiitos Tracyn, ja tuo nimihän tulee tietenkin vekottimen rakenteesta. Minulta ovat monet kyselleet, että koska postaan tästä hiuslaitteesta, joten ajattelin aloittaa nutturoiden postauksen mysteerivekottimesta. Toki tämä on vielä monipuolisempi kuin muut nutturoiden tekovälineet, sillä itse multitoolin muoto ja rakenne antaa paljon mahdollisuuksia. Henkilökohtaisesti tämä on mielestäni ehdottomasti paras nutturantekoon, etenkin jos on pitkä tukka ja nutturasta tulee muhkea jo ilman lisätäyttettäkin. Sekä tämä on aivan älyttömän helppo käyttää.  Nuttura multitoolilla lähtee näin:

1. Suorista multitool, avaa ja aseta hiukset sen väliin.
2. Ota kiinni vekottimen molemmista päistä ja vedä kohti hiuslatvaa.
3. Lähde kierittämään laitetta kohti päätä joko ylä- tai ala kautta. Jotta oikea pyörityskohta löytyy juuri sinun pituiselle hiukselle, kokeile mistä kohtaa on paras aloittaa kierittäminen. Levitä hiuksia samalla kohti multitoolin päitä, jotta sitä ei tarvitse myöhemmin enää peittää niin paljon. Kierittäessä voi päättää haluaako tiukemman nutturan vai rennon löysän, jolloin voi itse määritellä kuinka kireälle hiukset kierittää multitoolin ympärille.
4. Napsauta multitool taivuttamalla sen päistä. Tiedän, se kuulostaa ihan siltä, kuin napsauttaisi niskat nurin.
5. Taivuta multitoolin päitä kohti toisiaan, jotta saat pyöreän nutturan muodon.
5. Asettele hiuksia läpsyheijastimen ympärille, jotta saat laitteen kokonaan piiloon ja nutturasta pyöreän. Mallin hiukset ovat hyvin hyvin pitkät, jolloin myös nutturasta tulee erittäin muhkea. Ylemmässä kuvassa nuttura on vedetty tiukalle multitoolin ympärille ja alemmassa on nuttura on pyöritelty hyvin höllästi laitteen ympärille. Ja mikä parasta tässä nutturassa, et tarvitse perus- tai hengettömiä pinnejä ollenkaan.


Mikäli haluat nutturan jonnekkin muualle kuin takaraivolle tai niskaan, niin kannattaa laittaa ensin ponnari, sillä tätä on vaikea pyörittää esim. ylös päälaelle.

Tällä laitteella on vain taivas rajana ja oma mielikuvitus. Itse aloitin miettimään ja pyörittelemään vekotinta eräänä iltana ja listasin kaikki mieleeni juolahtavat erikoisimmatkin ideat, joita testasin käytännössä vasta myöhemmin. Joihinkin kampauksiin olen myös käyttänyt kahta multitoolia, sillä yhdellä ne ei olisi onnistunut lainkaan. Alla hieman erilaisia kampauksia, joita olen tehnyt läpsyheijastimella tai kahdella. Ohjeita näihin on luvassa myöhemmin.

 Näin paksussa ja pitkässä hiuksessa tämä toririnkeli on todella vaikea saada kunnolla näkymään.

 Ponnari hiusten ympärille.
 Toimii myös näin ponnarina ilman mitään lisää ja on erittäin hellävarainen hiuksille.
 Banaaninutturaa poikittain.
 Toririnkeli puolilla hiuksilla. Tässä näkyy paremmin nutturan idea, kuin aiemmassa toririnkelissä koko hiuksilla. Ja tähänhän saa tehtyä vielä toisella multitoolilla toisen samanmoisen, jolloin tulee erittäin jännä nuttura.
 Ja ainahan voi laittaa kaksi nutturaa päällekkäin.
 Tai laittaa koristetta nutturoiden rinnalle. Alemmassa taivutettu samoilla nutturoilla se vain S-muotoon
Tässä multitoolin ympärille on pyöritetty aiemmin tehty letti, joka on napattu alaosasta hiuksia mukaan.


Ja tämähän oli vasta alkusoittoa, nimittäin keksin vielä vähintään puolet enemmän kampauksia tällä läpsyheijastimella. Ootteko jo kokeillut jotain nutturan teko välinettä? Todellakin niin kuin aiemmin totesin, niin tämä on ehdottomasti oma suosikkini pidempien hiusten nutturan tekoon. Mitä ootte mieltä? Vieläkö jäi möröksi?

 <3:llä Petra

1 kommentti:

  1. Onpa muuten älykäs keksintö!:D Paljonkohan kyseinen koje mahtaa maksaa? Voisin todellakin hankkia tuollaisen, koska pitkät ja paksut hiukseni on oikeesti tosi vaikea laittaa hyvännäköiselle nutturalle:/

    VastaaPoista