maanantai 25. maaliskuuta 2013

Glitter by So B 2013

Viime viikon torstaina aurinkoinen ja kirpsakka maaliskuun aamu alkoi kauniisti Polhem PR:n tiloissa Pohjoisesplanadilla. Aamiaispöytä oli katettu koreasti ja paikalle oli kutsuttu bloggaajia ja median edustajia. Polhem PR:n Helsingin toimistolle saapui nimittäin eräs erittäin odotettu vieras. 

Aamiainen Espalla.

Tuulisia Helsingin katuja asteli tyylikään huolettomasti pukeutunut norjalainen mies, joka oli juuri lentänyt Helsinkiin ihan vain tämän aamiaistilaisuuden vuoksi.

Matka Pohjoisesplanadille sujui hymyssä suin, vaikka matkalaukku ja matkalaukussa ollut ulkotakki ( <-- joka ei suinkaan olisi ollut hyytävässä maaliskuisessa tuulessa tarpeellinen) olivatkin jääneet jonnekin matkan varrelle.

PR Polhemin pöytä oli katettu - koruilla.

Torstainen luksusaamiainen oli siis järjestetty sen takia, että tämä kyseinen norjalainen mies, muotisuunnittelija Børre Olsen ja Glitter ovat tehneet yhdessä jotakin uutta, kaunista ja kiinnostavaa. Nimittäin ihan ensimmäistä kertaa ikinä koko Glitterin 20-vuotisen historian aikana tehdään designyhteistyötä samaan aikaan kaikissa viidessä eri maassa, joissa Glitterillä on liiketoimintaa.

Børre Olsen.

Yhteistyö norjalaisen suunnittelijan, Børre Olsenin kanssa alkoi jo viime vuonna, kun norjassa lanseerattiin Glitter by So B 2012 -korukokoelma, joka oli menestys. Tällä kertaa Børre Olsen suunnitteli uuden ja yksinomaan Glitterille suunnitellun Glitter by So B 2013 -korukokoelman, josta Olsen itse tuli kertomaan Glitterin ja Polhem PR:n aamiaistilaisuuteen.

Kokoealman korut ovat saaneet vaikutteita 70-luvun väriyhdistelmistä. Materiaaleina on käytetty muun muassa nahkaa, Swarovski-kristalleja ja intiaanihelmiä

Asennetta, kokoa ja kimallusta.

Kysyin aamukahvittelun lomassa Børre Olsenilta, mistä hän saa inspiraationsa. Vastaus oli yksinkertainen: kaikkialta. Suunnitteluprosessi on käynnissä jatkuvasti, sillä ideat saattavat syntyä erilaisista asioista, joita näkee kadulla kulkevien ihmisten päällä, luonnossa tai missä vain.

Olsen harmitteli, että osa korumalleista oli jäänyt hänen hukassa olleeseen matkalaukkuunsa, sillä niissä korumalleissa olisi näkynyt ”Pocahontas goes mad/rock” -tyyli, jossa näkyy, miten kahta eri tyyliä voi sekoittaa niin, että niistä syntyy jotain uniikkia.

Korukokoelmassa tullaan näkemään tietenkin myös pääkalloja, jotka ovat tunnusomaisia Børre Olsenin So B -koruille. Erilaisia eläinmaailman vaikutteita on yhdistetty Flower Power -tyyliin. Osassa kokoelman koruissa on yhdistelty kiinnostavalla tavalla värikkäitä helmiä ja kristalleja

Pallomeri - so last season. Nyt tulee helmimeri.

Kokoelmassa on kookkaita statement-koruja, ja korut huokuvat samalla leikkisyyttä ja runsautta mutta sopivat myös naisellisen ja pelkistetyn tyylin lisämausteeksi.

Korumallistossa on muutama yhteensopiva ranne- ja kaulakoru, mutta Olsen itsekin suositteli, ettei kaikkea suurta ja näyttävää kannata ehkä pukea samalla kertaa päälle, vaan isoon ja näyttävään statement-kaulakoruun kannattaa ehkä lisätä pelkistetyt korvakorut ja kevyt rannekoru. Koruista syntyy siten tyylikäs ja huoliteltu kokonaisuus. Esimerkiksi osa kaulakorumalleista on jo itsessään niin runsaita ja näyttäviä, että nopealla vilkaisulla voisi vaikuttaa siltä, että niissä olisi monta korua ikään kuin yhdessä ryppäässä.

Børre Olsen kertoi mallistostaan ja kertoi puheessaan olevansa iloinen yhteistyöstä Glitterin kanssa. Hän myös kertoi, että norjalainen laulaja Lene Grawford Nystrøm esiintyy korukokoelman mallina ja keulakuvana. Laulaja tunnetaan Suomessa parhaiten Aquan laulajana hänen taiteilijanimellään Lene.

So B -korut ovat koristaneet myös muiden julkisuuden henkilöiden asukokonaisuuksia, sillä Olsen on suunnitellut koruja PitBullille, Lady Gagalle, Rihannalle ja Britney Spearsille. Glitterin mallistossakin on ainakin yksi korumalli, jonka voisin aivan hyvin kuvitella esimerkiksi Lady Gagan kaulalle.

Kokoelma tulee myyntiin 7.5.2012, ja sitä myydään Suomessa Glitterin Helsingin pressimyymälöissä, eli Forumissa ja Citycenterissä. Tuotteiden hinnat ovat 34,80€–169,00€, ja mallistossa on kaksitoista erilaista korua.

Rakastuin.

Löysin kokoelmasta myös oman suosikkini. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Toukokuussa aion kyllä hankkia itselleni kokoelman kulta-mustan kaulakorun kesän juhlia varten. Mutta miten ihmeessä maltan odottaa vielä pari kuukautta Glitter by So B 2013 -korumalliston saapumista myyntiin!?

<3:llä Hanski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti