lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hyvin harjaa

It's time to joka lauantain hiusblokkauksen. Koska jokaisen hyvän kampauksen taustalla on hyvät tuotteet, niin tänään kerron hieman Glitterin valikoimasta löytyvistä hiusharjoista.  Itse kampauksiin päästään ensi lauantaina, mä lupaan. Tällä viikolla olin kampauskoulutuksessa ja mukaan tarttui joitakin uusia vinkkejä, jotka mä tuun myös jakamaan teidän kanssa. Mutta hiuksista harjoihin. Erilaisille hiustyypeille ja pituuksille on olemassa erilaisia harjoja ja kampoja. Mä henkilökohtaisesti oon viimeiset vuodet käyttäny pelkkää kampaa ja tupeerauskampaa, koska tätä tukkaa ei ole juuri ollut. Nyt olen kuitenkin hankkinut meidän pienen fööniharjan, joka on aivan super hyvä, sillä mulla on aivan luonnonkiharat hiukset ja tällä harjalla föönatessa tulee tosi kiiltävät ja sileät, ja ne kanssa kestää suorana seuraavaan pesuun, paitsi jos on kosteaa tai sataa. Pitäisi kyllä ostaa myös harja, sillä kuivia hiuksia on helpompi harjata ihan perus harjalla. Ei muuta kuin löytämään alla olevista omalle tukalle sopiva harja.

Pieni hiusharja

Harja sopii kaikille hiustyypeille lyhyistä puolipitkiin. Harjassa on pehmeä ilmatäytteinen tyyny, jonka takia se on myös hellävarainen. Sopii erinomaisesti myös lasten hiuksiin. Ja mikä parasta, tämä on täydellinen laukkuun sujautettavaksi.


Iso hiusharja

Tämä harja on aivan täydellinen pidemmille hiuksille, sekä ohuemmille että paksummille. Se on hyvä takkujen selvittäjä. Harja on pehmeä ja miellyttävän tuntuinen sekä se stimuloi päänahkaa, kuitenkin ollen erittäin hellä hiuksille. Harja on kevyt ja varsi erittäin passeli kädessä. Tämä harja sopii myös aitoa hiusta oleville hiuslisäkkeille erittäin hyvin.


Paksujen hiusten harja

Niinkuin otsikkokin jo kertoo, niin tämä harja sopii parhaiten paksuille hiuksille sekä myös pitkille, laineikkaille, suorille sekä tietenkin kiharoille hiuksille. Tämä sopii myös föönamiseen. Harjaosassa on kahtia erilaisia piikkejä, joka säästää sekä hiusta että aikaa, koska hiuksia ei tarvitse harjata pienissä osissa. Hiuksista tulee tällä harjalla myös kiiltävät.


Hiusharja ilman tyynyä

Tämä harja sopii hyvin takkujen selvittämiseen ja föönaamiseen, silloin kun ei halua föönatessa hiusten kohottuvan. Sopii parhaiten lyhyemmille hiuksille.


Hiusharja tyynyllä

Tämä harja on saman muotoinen kuin edeltävä ja sopii hyvin takkujen selvittämiseen. Eroavaisuutena on pehmeä tyynyt, joka suojaa päänahkaa harjatessa. Sopii kaikille hiustyypeille, lyhyille ja puolipitkille hiuksille.


Fööniharja

Harja tekee hiuksistä sileät ja kiiltävät föönatessa sekä harjattaessa kuivia hiuksia. Harja poistaa pörröisyyttä sekä selvittää hiusta. Harja on täydellinen kuiville hiuksille silloin, kun haluaa hiuksista tuuheamman näköiset. Isompi harja sopii pidemmille hiuksille ja pienempi lyhyille hiuksille.Hiuslisäkeharja

Tässä harjassa on vähemmän piikkejä eikä piikkien päässä ole muovipalloja. Se sopii parhaiten keinohiusta oleville hiuslisäkkeille, sillä se ei sähköistytä eikä vaurioita hiusta, vaan selvittää lisäkkeen hyvin.


Tupeerauskampa

Tässä kammassa on piikki, jonka saa kamman sisälle, jolloin se kulkee laukussa hyvin vaurioittamatta laukun muuta sisältöä. Kamman piikillä on hyvä tehdä jakauksia sekä kampaosalla tupeerata ilman että hiukset sähköistyvät. Kampaosassa on sekä pidempiä ja lyhyempiä piikkejä, jolloin tupeeraus on vahvempaa. Harjoja sekä kampoja kannattaa hoitaa, jotta niiden käyttöikä olisi paljon pidempi. Tottakia niitä on myös aika-ajoin hyvä myös vaihtaa ihan hygienia syistä, kuten hammasharjojaakin. Harjasta kannattaa kaapia irtokarvat pois kammalla muutaman kerran viikossa, samoin kammasta nyppästä käsillä hiukset pois. Harjaa kannattaa pestä viimeistään silloin, kun piikkeihin on alkanut kertyä näkyvää likaa. Muotoilutuotteet ja hiuspohjan tali tarttuvat piikkeihin, jolloin harjaan alkaa kertyä pölyä ja nukkaa. Likaisen harjan käyttö myös rasvoittaa hiuksia ja siitä seuraa loputon noidan kehä (pesu-harjaus-rasva-pesu jne). Kun hiusharjasi on likainen tai on jo päässyt katastrofikuntoon, pese se syväpuhdistavalla sampoolla. Hiusharja kannattaa jättää kuivumaan pyyhkeen päälle piikit alaspäin, jotta vesi ei jää harjan sisään. Puiset harjat kannattaa taputella kuiviksi, kuten lisäkeharja. Vaihda harja uuteen, jos piikit ovat katkeilleet tai painuneet sisään tyynyyn. Piikkien terävät reunat vaurioittavat hiuksia ja hiuspohjaa.
Nyt kaikki tarkastamaan omien harjojensa ja kampojensa kunto, ja ostoksille mikäli näyttää huonolta.

<3:lla Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti